What is the word?

Family Guy säsong 7 avsnitt 2 måste kollas på, lätt en av de bättre avsnitt dom har gjort, do you know the word?



Do you know what the word is?

Då var det lördag och en dag kvar innan man drar på Cinderelas fullsatta vinylkryssning, kommer garanterat bli röj med lite gamal rock. Jag, Tobbe Morin och två till tar och roar oss

Annandagen

Huuvaligen det är jul och man kör en tredagars festande, sitter hos jensa just nu och han har hält upp en 20a whiskey, sen eftyer det blir det bärsi och en massa guitar hero band, jag är grym på trummor, väntar just nu på att min mor ska komma med en pizza, har man det bra just nu eller?

Kommer en kommentar om "What is the word?" i morgon, nog många som vet what is the word men i morgon får ni veta what is the word

En låt som har fastnat på huvudet nu när man är här är Pat Benatar - Heartbreaker, lyssna på den


Dagen efter Tomte dagen

Min kära mor som är den som tycker om julen och dess traditioner mest i våran familj, tog med en massa julklappar till min store syrra där julen firades. Jag fick bla utemöbler och en kudde för min nacke men det roliga är att vi åkte till syrran med 2 bilar som var fulla med julklappar men det kanske blir så när en 10 månader gamalt barn firar sin första jul. Efter kalle, en massa julmat och en stor julklapps öppning började min familj röra sig hemmåt men inte jag. Jag stannade kvar men syster, hennes kille och sen kom det några till, kommer ihåg att jag var här och jag vaknade hos syrran men där mellan fins det luckor, rekomenderar att inte bara snapsa en hel kväll och natt.


h nfghfjh,öofsdhgsry yju fdsh  gkäök  // Julia, 10 månader

Ska snart börja röra mig hemåt och då blir det en powernap sen ka jag ta och röra mig till calle och börja juldags kröket, ser ut att bli en tredagars festande, vågar man köra bil nu? Mycket snutar ute en sån här dag? Får hoppas att det inte är de!

En sån här dag när man inte orkar skirva så mycket men snart kommer lite mer saker har en del på g :)

// Joakim Bengtsson 281 månader

2 dagar kvar

Sen är det julafton och dem flesta träffar familj och vänner medans några sitter själva eller jobbar hela dagen. Jag skulle kunna jobba, julafton är inte densamma som den var när man var liten men det är endå en speciell dag. Julafton har vi fått från den judiska kalendern och det är en början på juldagen. Vi nordiska länder + några till i europa delar ut julklapparna då medans tex USA och Storbrittanien förlänger firandet och delar ut julklapparna den 25 dec. När de länder som firar mellan natten den 24-25 dec så är denna natt förnippad med en massa skrock enligt nordisk folktro tex att djuren kan prata, ljusen ska brinna hela natten annars blir det dödsfall och de dödas själar återvänder till sina hem och det ärför man ska ha mat framme åt dem. Det är inte bara denna helg USA är bättre än oss på att festa, kolla på deras nationaldag jämfört med våran.

Matchen i lördags slutade inte som vi ville, det var förlust med 6-3 efter deras sista i öppen kasse. Vi kör på två femmor genom hela matchen vilket gjorde att man kom in i match mycket snabbare, jag personligen tycker det är mycket bättre men det märkets att många inte är så tränade för de. Sen var det svårt att komma igenom deras försvar och det saknar vi, vi saknar kreativitet bland både forwards och backar, känns som många springer för sig själv och tänker att någon annan borde ta den löpningen eller så vill man helt enkelt spara krafter. Mycket ändringar i formationer utan att riktigt lyckas men bra insiativ men tycker att vi borde hårdare ha matchat de spelare som spelade bäst den matchen istället för att fortsätta på två femmor för det såg vi att det inte funkade. Sen hade vi inte det flytet som vi behövde, marre gjorde självmål och dom fick in ett par lätta bollar men samtdigt gjorde micke sjukt många kanon räddningar också.

Denna dag blit fylld med att ta det lugnt, fundera på vad jag ska köpa för julklappar i morgon när det blir ölshopping, vilket går ut på att man ska hämta en kundvagn sen köper man massa öl på bolaget sen går man runt och köper julklappar och dricker öl, efter några öl då kommer man ha gryma ideer på julklappar, undrar om man vill att man ska ha hittat deras julklapp tidigt eller sent på dagen.
Men nu blir det film, sen bad, efter det blir lite städande innan jul som vore fint och till sist kolla om man har några julsaker i förrådet kanske dax och julpynta snart

X.O.X.O

Finanskrisen

Många må ha hört att vi har en finanskris men kollar man runt vet inte många hur den uppkom eller vilka konsekvenserna blir. Det hela startade, som så många gånger förr, i USA. Bankerna brukar ge ut supremierlån vilket betyder lån till de som har sämre återbetalningsförmåga men med tanke att huset ska stiga i värdeoch skapa en säkerhet. Krisen utlöses när huspriserna höjdes, lånen skulle sättas om och en ökad arbetslösenheten som gör det omöjligt för vissa att betala lånen. Problem startade i USA lite smått runt 2002, steg mera 2004. Det skapades alltså en ond cirkel USA, som är världens kapitalrikaste land, gjorde att finansbranchen vart osäker och drabbade Sverige i slutet av 2007. Sverige må ha drabbats ganska svårt men inte alls i samma utsträckning som i USA pga att Sverige inte delar ut supremierlån (lärdom från tidigare kriser). I USA har många banker gått i konkurrs eller köpts upp av staten för att detta inte ska hända igen men man vet ju aldrig, det är USA vi pratar om. Låg konjukturen har stärks, arbetslösheten har stigit, inflationen som enligt Sveriges riksbanks penningpolitik ska ligga på 2% ligger på runt 4,4%, reporäntan är riktigt högvilket gör att man inte vill köpa något nytt ochköper man en ny villa så måste man låsa den största delen av lånet som man har idag till en ovanligt hög ränta. Detta medför att många villor/lägenheter står orörda just nu. När det gäller inflationen och Sveriges penningpolitik kan man diskutera mycket men jag tycker den ska ändras helt när det gäller inflationen pga att vi bor i ett sånt litet land, vi bör följa USA inflation men det är Sveriges regering vi pratar om, dem är rädda för konkurrens, därför vi + 5 länder har systemetsmonopol och vi+ 4 länder har apotekets monopol.

Har varit ledig hela dagen idag, känns grymt skönt, ska över till Tobbe snart och chilla lite inför matchen i morgon, kanske blir en öl till maten. Jag ska iallafall känna att jag är ledig.

Matchen i morgon mot Fjärdhundra kommer bli riktigt svår, vi möter dom som ligger precis förre oss men på samma poäng som vi. Laget som har tagits ut är inte det bästa vi har att lira med heller men laguttagningen har jag funderat på många gånger varför dom gör som dom gör, förstår inte, just därför är jag inte lika säker på vinst som jag brukar vara.

X.O.X.O


Dagis tomten

I dag jobbade jag lite extra på dagiset där min kära mor jobbar. Jag har inte jobbat där på lite mer än ett halv år men när man kom dit så kommer alla barnen fortfarande ihåg en och dom blir jätte glada. Massa kramar och meningar om att dem har saknat mig, de kommer till och med mitt hemliga gömställe som jag har. I dag skulle alla barnen på alla avdelningar i skogen för att kolla efter jultomten (som var jag fast utklädd förstås), gick en liten runda runt knäpp tysta dagisbarn som viskade, där är han, sen sjöng dem jullåtar för tomten. Otur att jag missade honom, det fick jag förklara ett antal gånger att jag gjorde. Barn i den åldern har alltid så bra svar på allt, går inte en timme ens innan man ler för nån unge har en klockren kommenter på något. En bra variation från pluggandet.

Sov bara 3 timmar i natt pga att hinna klart med ett PM innan inlämnings tiden men nu är det klart och nu är det ledighet från plugget som gäller men det får bli en powernap innan maten och innebandyn så sov gott

X.O.X.O

Allt i sista stund

Uppstigning vid 07 i morse, käkade en riktigt stor frukost för jag vet att det väntade en riktigt lång dag i plugget, kom hit vid 08.30 och sitter fortfarande kvar. Varför ska man göra allt i sista stunden, det är alltid samma sak, spelar ingen roll om det handlar om plugg eller om man ska åka med något flyg världen runt.

Snart ska man hem och dra till föräldrarnas granne och kolla på deras övervåning, den behövdes tydligen måla om och sen får man komma hem till katten och göra god mat, längtar dit. Sedan blir det fotbolls träning ikväll med Vassunda,skönt med träning med bara match, undrar hur det skulle funka på innebandyn?

Orkar inte skriva del 2 om bermuda än den kommer på fredag eller i helgen när man har lite längre tid.

X.O.X.O Jocke Boy

Ps. Nu börjar jag få långt hår! Ds.


Sista veckan...

...innan det iallafall blir ledighet från studierna, sitter just nu och läser igenom lite premorier och ska hård kritisera dessa. Det finns några talanger men det står mycket onödigt i de flesta man somnar nästan men en vecka kvar till ledighet, man kan inte längta för lite.

...sen i helgen är det sista matchen före juluppehållet, vi möter ett hemma starkt fjärdhundra som ligger på samma poäng som oss men med en bättre målskillnad, hemma spelade vi 4-4 men tappade en ledning i sista perioden så som vi brukar göra, en måste match om vi vill klara vårt mål att komma minst 2:a i serien. Just nu är vi ett bättre lag än vad vi var då

...denna sista vecka blir det plugg varje dag, allt för att man ska får göra så lite som möjligt på ledigheten, ska skriva ett stort PM och lämna in en prognos på Sandvik, blir en vecka där varje dag kommer se likadan ut, inte speciellt inspererande

Nu blir det kaffe för min kropp, det behövs!

X.O.X.O


Bermudatriangeln: Del 1 av 2

Del 1: Tar upp myterna
Del 2: Förklaringarna och försök till förklaringar kring dessa myter

Bermudatriangeln eller dödens triangel som det kallas ibland är ett av jordens mest fruktade övernatruliga fenomen. Trangels tre punkter är Miami, Puerto Rico och Bermuda, den är över 2,5 miljoner kvadret meter stort och är allt som sägs en myt? Vissa hävdar det och vissa tror på allt som sägs. Väderförhållande i denna trinagel kan vara förödande för flygplan och fartyg, en orkan kan ha mer energi än 10000 atombomber, vågorna kan vara över 15 meter höga och vinden kan blåsa upp till 320 km/h. Trots dessa förhållanden försvinner många flygplan och fartyg under lugna förhållanden, helt utan förklaringar.
Det mest kända försvinnandet är mysteriet kring flight 19 vilket är flygvapnet i Miami som var ute på ett rutinuppdrag men kom aldrig tillbaka, när dom skulle återvända till basen kom ett nödanrop via radion, i nödanropet hade det sagts att piloterna sett tjocka dimmoln, snurrande kompasser och kokande och ångande hav. Utan kompass fick dom köra på känsla var dom skulle, detta kom att bli USAs flottas största räddnings pådrag i deras historia men dom hittade inget, inga flytvästar, inga vrakdelar, inga olje fläckar, dom hittade inget och än idag vet man inte vad som hände med flight 19. 60 år senare gjordes en exakt likadan flygtur som dom skulle göra, likandant flyg, startade samma tid, det ända som var annorlunda var att vädret var lite bättre. Under denna flygtur så hände exakt samma saker som med flight 19, varför vet ingen.

En del överlevande hävdar att dom har sett UFOn som stannar ovanför molnen och sen när dom ser ett vitt sken stannar deras motor eller så slutar deras kompass att fungera.

1963 störtade 2 tankplan från en höjd på 10000 metershöjd, helt utan förklaring, kan det ha varit en mänsligt fel eller något annat?

Mycket har hänt, många teorier finns men ingen vet exakt säkert vad som har hänt, del 2 tar upp hur myterna uppkom och teorierna kringa mysterierna.


Sjukt att man kommer ihåg sånt här men det är ganska intressant så är nog därför. Idag har jag haft en dag hemma med en hel del pluggande och det kommer bli pluggande hela kvällen också, skönt med variation eller hur? Ingen fys träning med innebandyn finns inte tid för sånt just nu.

Håret börjar bli långt så kanske dax för att fixa till det, har inte bestämmt mig än vad jag vill ha men nått annorlunda kommer det att bli.

X.O.X.O


Tre S

Denna dag kan sammanfattas i tre S, det är Söndag, man är Sliten och  Sova. Har ont i kroppen sen matchen igår, sjukt vad med efterslängar det var eller så kan det vara för att Thomsson sa åt bartendern att han skulle kastade ut mig från krogen igår, vilket han gjorde.

Hårbandet gjorde iallafall sin funktion och det såg bra ut nu, 5 av 5, ska ha det svarta på mig idagpå matchen som börjar 17.30 innan matchen blir det frukost 2 gånger och sen efter matchen blir det film innan man somnar in

Napolen Dynamite var på 4an vilket är en bra film att se på när man är sliten och man har låg humor

Matchen vann vi idag med 5-4, u-laget är på gång


Lamadjuret - SK Vide

Resultat: 3-3

Målskyttar: Slurp 2 mål, Bengtsson 1 mål

Period 1: Vi startar matchen med 3 femmor och vi får samma inledning som dem senaste matcherna, vi har svårt att komma in i matchen. Dom har många farliga kontringar och vi har micke i mål att tacka att vi klarar 0-0 efter första perioden. Vi har mycket boll men inte mycket händer och dom kontrar hela tiden.

Period 2: Börjar som den första perioden men vi lyckas ta ledningen genom sluppe, han får bollen till höger mitt på deras plan halva och lägger upp den i höger kryss. Matchen fortsätter men halvdant spel och dom fortsätter och kontra. Dom kvitterar gasnka snabbt och tar ledningen ganska turligt genom en styrning på en av våra egna spelare. 4 sekunder kvar av perioden får vi ett frislag i hörnet, sekan petar bollen till sluppe som på något konstigt sätt lobbar bollen mot mål och den går in, bara sluppe som kan göra sånna mål, 2-2 efter andra.

Period 3: Tidigt i perioden tar motståndarna ledningen och nu börjar det bli lite mera fart i matchen, vi har gått ner på 2 femmor och man känner att mankommer mer och mer in i matchen. Efter deras ledning backar dom hem mer än vad dom har gjort under hela matchen. Vi börjar skapa lägen men dom kntrar farligt och micke gör en mycket bra match i mål. Efter ungefär 15 min får dom en utvisning, och vi gör en förändring i PP uppställningen, sluppe pointar och bengtsson framför mål. 1 min senare får thmsson fram bollen till bengtsson som helt fri framför mål lägger den i bortre nättaket. Vi har tagit över matchen helt och morin får öppen kassa sista sekunderna i matchen men lyckas på något sätt missa hela målet. Matchen slutar 3-3 men vi förtjänade segern.

Sammanfattning: Svårt att lira med 3 femmor iallafall i vårat lag, starkt att vi håller oss hyffsat lugna trots deras efterslänger som var genom hela matchen och vi pumpar på även fast vi ligger under, bra kämpglöd. Vi måste lära oss och kontra mycket mera, andra femman spelar ett 2-2-1 system enbart för att vi ska kunna kontra men vi gjorde inte en enda kontring under hela matchen.
Lamadjuret är ett av de bättre lagen vi möt denna säsong men vi var det bättre laget, dom klarar en poäng och vi förlorar två.

Kors i taket

Två inlägg på en dag det är kors i taket den andra saken är att alla planer hela tiden blir förändrade. Pga det dåliga vädret vart det inge skridskor så följde med Peter J och köpte en BMW 320 till honom och på vägen hem stannade vi i Varpsund ( En brygga mellan enköping och Knivsta där folk brukar stå och fiska) för vi skulle bada och dessutom hade vi ingen handduk.
Det var nollgradigt ute, det snöade och det regnade vilket betyder att det är som att bada i en isvak. Vi tog av oss kläderna vid kanten så vi hoppade inte i utan vi gick i från kanten, detta är inget att rekomendera och inget ni bör pröva själva. Hem resan satt man i kalsongerna och värmen på fullt hela vägen, en skön liten roadtrip!
Kors i taket!

X.O.X.O

På sin lediga dag

Idag på sin lediga dag var det planerat att man skulle åka skridskor men får ser hur det blir med det, det är fortfarande grått och det är några plus grader och det snöar regn, inte allt för populärt att åka skridskor då. Beverley (Tobbe morins kid) har haft lucia idag så ska snart över och kolla hur hon ser ut så får vi se vad vi gör istället. Deras nästa barn blir en pojke, dem var på ultraljud igår och den är planerad på Hästens födelsedag 15 maj. Så nu ska man komma på nått bra namn som låter bra med Beverley

I går på träning så testade man hårbandet, det var inte klockrent med ger det lätt en 4 av 5, måste fixa lite till med håret så blir det kanoners

Annars en fredag när det är idolfinal så¨då vet man vad halva Svenska folket tittar på vilket är På spåret men vinnaren i årets idol men största marginal i deras korta historia är Kevin

Vi har en väldigt viktig match i morgon på Lucia med gasnka tidigt samling redan kl 11.15 så det blir en lugn dag och kväll och satsa lite inför morgon dagen

X.O.X.O

Vädret

Vad ska man göra åt detta väder, ta en sista minuten i några veckor så man slipper det här grå trista sosse vädret. När jag var ung då var vintern vit och sommaren grön nu är det grått året runt, globala uppvärmningens fel? Jo varför inte! Men jag e int´ bitter, efter grått kommer solsken som det heter men det gäller bara och vänta och det är länge, göm dig inomhus med en sollampa och en Jerry Springer på tv.

Dagen för övrigt blir plugg i skolan under dagen sen hem o ta en PN så man orkar fixa käk och träna innepinne på kvällen!

Just det, jag köpte hårband igår också så nu slipper jag vara blind halva matcherna/träningarna för att håret är förvägen, det kommer öppna många vägar, köpte ett svart och ett brunt, kommer bli riktigt snyggt

X.O.X.O


För mycket?

I går på träningen pratades om fysträningar igen vilket resulterade i att vi nu kommer ha tre träningsdagar i veckan och fys på måndagar vilket är dagen efter våra hemma matcher som alltid är på söndagar. Enligt min mening så är det försent är börja med fysen mitt i en säsong, skade möjligheterna ökar markant och folk som jobbar och sliter hela dagarna kommer ha oerhört mycket svårare att hinna återställa sig innan nästa match. Visst finns det lag som tränar fys innan träningspassen men dem har i ALLA tillfällen haft en fys på försäsongen också vilket ger dem en bra grund och gå på, kroppen har hunnit anpassa sig och den fysen dom kör nu är absolut inte lika hård som den på försäsongen. Sant som det är sagt så går det juh inte och anpassa sig till alla men jag kommer inte kunna gå på så många fys träningar på måndagar utan satsar på inneträningarna istället, FÖR MYCKET!

Nu börjas det igen, stress med PM arbetet, tentor på ingående och början till skoltrött vilket inte är en bra kombination. PM arbetet handlar iallafall om en god vän till mig och hans kompanion som är min morbror och deras företag, Strålin & Person AB. Vi ska skriva om deras verksamhets styrning och om förändringara dem gjorde när de tog över företaget. Ett intressant ämne att gå in på och man kan lära sig mycket av både deras framgåengar och motgångar men just nu är det FÖR MYCKETplugg.

Sitter just nu i plugget och väntar på mina gruppmedlemar för att fortsätta PM arbetet coh sen när man kommer hem ska man finslippa det sista i mina föräldrars badrum, vart riktigt fint där men det finns några småskavanker som inte jag kommer tala om. Sedan fixar föräldrarna mat (som varje dag) sen avslutar man allt med att kolla på film på i min biosalong

X.O.X.O

Den okända ön Atlantis

Frågar man folk i sin närhet var den historsika och modernaste ön i sin tid fanns så säger många att den fanns någonstans mitt i Atlanten, kanske pga dess namn men ingen kan än idag bevisa var den ön låg. Det finns bara en filosof som har pratat och skrivit berättelser om denna ö och det är den grekiska filosofen Platon som levde runt 400 - 300 f. kr. Enligt Platon ska ön ha funnits 9000 år f.kr och ha försvunnit efter en stor naturkatastrof. Den hör skall ha varit den modernaste i sin tid och han nämner även 6 faktorer som gör att man känner igen ön.

1. Den försvann 9000.fkr
2. Av en naturkatastrof
3. Dom dyrkade tjurar
4. På ön skall det ha funnit många röda och vita stenar
5. Det skall ha funnits stora kanaler runt en stor byggnad i mitten av ön och stora häpnadsväckande monument
6. Det skall ha funnits elefanter på ön

För tillfälligt finns det ingen ö i världen som når upp till dessa förutsättningar men det finns 4 ställen som det har pratat mest om och det är utanför Cuba, utanför Bermunda, Kreta utanför Grekland och Santorini men ingen av dessa har alla 6 faktorer som Platon pratade om, pratade han i nattmössan? Med tanke på att vad Mayafolket har kunnat bygga, vilket var långt före pyramiderna så stäker det att folket på Atlantis flydde dit och började bygga ett samhälle där, du annar inte vad Mayafolket kunde göra och räkna ut trots minimala tillgångar, men det mesta talar för Santorini i medelhavet. Platon bodde nära ön, det finns rester av dvärgelefanter, det finns ritningar av tjurar i grottor m.m, ön har vita och röda stenar från ett vulkan utbrott vilket kan ha varit så stor att den förstörde hela ön och den sjönk men det hände 900 f.kr kan Platon ha skrivit en nolla för mycket i sina berättelser? På ön finns det stora monument men inget som tyder på några kanaler runt en stor byggnad, försvann det i naturkatastrofen? Men frågan kvarstår, fanns Atlantis eller var det bara en dröm och om den fanns, isånnafall var?

Mycket onödiga saker som intresserar en men en dag så kommer jag göra stora fynd, hittar jag denna ö då flyttar jag till månen och bor där ett tag.

Idag blir det annars mycket plugg, håller på och skrivet ett PM om Strålin & Person som ägs av 2 goda vänner till mig, kommer bli kul och kolla hur det företaget fungerar och vad dem har för målsättningar.

Sen så kanske man ska börja dansa, jag och en polare har planer på de och det kommer ju en Step Up 3 snart också, hinner man till Step Up 4?

X.O.X.O

Sk Vide - Sten Sture U

Match resultat: 5-1

Målskyttar: 3 mål Bengtsson, 1 mål Micke B, 1 mål Sekan

Period 1: Vi börjar matchen med 3 fulla femmor och det blir svårt att riktigt komma igång, tempot och koncentrationen är inte riktigt där vi vill ha den. Vi tar ledningen efter ett misstag av deras försvar och Bengtsson lägger in den i mottsatta burgaveln sen blir det mycket slarv av båda lagen och Sten Sture kvitterar lite turligt till 1-1 innan perioden är slut. Båda lagen känner fortfarande på varandra men Sk Vide har mycket boll.

Period 2: I andra halvlek kommer vi igång lite mera och vi börjar skapa fler vassa chanser, andra femman gör en bra insats och har många chanser utan att riktigt få in den. Inget speciellt och kommentera fortfarande mycket slarv av båda lagen men Sk Vide är det mycket bättre laget.

Period 3: Det är inte många sekunder som Sten Sture håller i bollen denna period och när dom väl gör det så händer det inget. Vi kan göra några enkla mål och vinner matchen komfortabelt med 5-1


Sammanfattning: Vi har samma problem som vi har haft dom senaste matcherna, den riktiga fokuseringen saknas, kanske pga att vi kör med 3 femmor, det tar mycket längre tid att komma in i matchen. Men en enkel vinst och styrkan sitter i att vinner trots att vi spelar dåligt. Sluppe missade öppet mål från 1 meter, garvar fortfarande åt de men jag kan hålla med, det måste vara nått med Sekans passningar.
Plus till Lutte i mål och andra femman som skapade många målchanser. Det kunde ha blivit en större vinst men Sten Stures målvakt gör en riktigt bra insats och gör många fantomräddningar.

Nu klättrade vi i serien och ligger på en tredje plats men nu kommer 3 tuffa matcher och nästa helg väntar serie tvåan Lamadjuret och ska vi kunna vinna mot dom så måste spelet bli mycket bättre och vi måste lära att sätta dom chanserna vi får.


Hårproblem

Hur ska man klippa sig, ska man vänta yttligare en månad så man får ännu längre hår och sedan permanenta sig, inte så det blir jätte mycket utan bara lite eller ska man köra på en gammal klassiker och klipp kort och rufsigt. Logiskt så borde jag klippa mig kort men vore kul och testa och vänta en månad till. Får se vad som händer och vem som påverkar mig.



Nu är det lördag och dagen innan match vilket brukar betyda film marathon eller iallafall något i den stilen men först ska jag vattna blommorna

XOXO

Årets diskussion

Den Globala Uppvärmingen

Vilket kort och gott handlar om att medeltempraturen under alla årstider stiger på jorden vilket många tror och kommer bli jordens undergång för männskligt liv. Inte konstigt att det har blivit en sådan debat om saken. Konstigt men sagt så är det pga värmen vi kommer få en nyköld period och det har man bevis på om man kollar i historiken. Alla vet vad golfströmmen är och att den ger värme runt om på jorden, man kan säga att det är en havscirkulation, den värms upp på dem varma platserna på jorden och kyls ner när den kommer till dem kalla platserna och de flesta vet att det varma vattnet finns över det kalla vattnet. Problemet som uppstår blir nu är när havs isen på grönland och runt nordpolen smälter vilket gör att det kommer en massa färskvatten i havet och det har en lägre densitet än det vattnet i havet. Det kalla färskvattnet kommer lägga sig överst i havet och denna havscirkulation kommer sakta att avta tills den stannar helt. Detta hände för runt 13000 år sedan då det kom en köldperiod och 95% av det som levde på jorden dog ut men då var det nuvaranda hudsonbay som sprutade ut en massa färskvatten. Forskare tror att inom 100 år kommer denna cirkulation att avta så mycket att europa och det som finns norr om kommer att se ut som Grönland gör idag. Varför blir det varmare på jorden, jo pga den mänskliga faktorn. En simpel sak man kan göra för att forskare ska få flera år på sig att forska är att ta bort plastpåsarna man har i alla butiker, folk kommer vänja sig snabbar med det än att inte köra bil och man slipper en massa omröstningar osv.

Helgen är välkommen och mitt första matchreferat av SK Vides herrlag i innebandy kommer att publiceras på söndag kväll, matchen börjar 17.45 i Alsikehallen för er som vill se en hemma vinst,

Vet att klockan snart är 15 men det är dax för ett glas vin och ett bad.
I kväll blir det chilla med lite vin, bira och några polare, matchen är ju först på söndag

XOXO Jocke Boy


Babyboys, en ljus framtid?

I lördags börjades prata om ett nytt band, bandet består av 4 talangfulla unga vuxna som är: Adam Nilsson, Andreas Bengtsson, Calle Sundqvist och mig själv. Vilka instrumet vi spelar är inte klart än men kommer säkert sluta med Adam spelar allt och vi andra sjunger beror lite på hur snabb AB är på att lära sig lira på gurran och hur mycket vin jag o calle dricker. Namnet kommer från kvällen efter våran vita månad när vi var på maskerad i bebisdräkter, alla vet ju hur den slutade, med succsé. Kan Back Street Boys så kan vi, no big deal

Kan detta vara framsidan på debut albumet?

Dagen har förövrigt bestått av enbart pluggande vilket är bra för framtiden men sjukt tråkigt när man håller på, lite som lumpen för er som gjort den, inte alls kul under alla timmar av hunsande av personer som tror dom är nått men efter muck så skrattar som man aldrig har gjort nått bättre.

Gossip Girl, följ den serien!

X.O.X.O Jocke Boy




 

Välkommen tillbaka!

Det var 5 månader sen jag skrev mitt senaste inlägg och nu är det dax att börja skriva lite oftare. Varje helg kommer det skrivas en kort matchreferat från SK VIDES herr lag i innebandy sedan kommer bloggen handla om allt mellan himmel och jord, ingen nichad blogg på någotvis.

Ta hand om er så hörs vi snart igen!

Peace!


RSS 2.0