Årets diskussion

Den Globala Uppvärmingen

Vilket kort och gott handlar om att medeltempraturen under alla årstider stiger på jorden vilket många tror och kommer bli jordens undergång för männskligt liv. Inte konstigt att det har blivit en sådan debat om saken. Konstigt men sagt så är det pga värmen vi kommer få en nyköld period och det har man bevis på om man kollar i historiken. Alla vet vad golfströmmen är och att den ger värme runt om på jorden, man kan säga att det är en havscirkulation, den värms upp på dem varma platserna på jorden och kyls ner när den kommer till dem kalla platserna och de flesta vet att det varma vattnet finns över det kalla vattnet. Problemet som uppstår blir nu är när havs isen på grönland och runt nordpolen smälter vilket gör att det kommer en massa färskvatten i havet och det har en lägre densitet än det vattnet i havet. Det kalla färskvattnet kommer lägga sig överst i havet och denna havscirkulation kommer sakta att avta tills den stannar helt. Detta hände för runt 13000 år sedan då det kom en köldperiod och 95% av det som levde på jorden dog ut men då var det nuvaranda hudsonbay som sprutade ut en massa färskvatten. Forskare tror att inom 100 år kommer denna cirkulation att avta så mycket att europa och det som finns norr om kommer att se ut som Grönland gör idag. Varför blir det varmare på jorden, jo pga den mänskliga faktorn. En simpel sak man kan göra för att forskare ska få flera år på sig att forska är att ta bort plastpåsarna man har i alla butiker, folk kommer vänja sig snabbar med det än att inte köra bil och man slipper en massa omröstningar osv.

Helgen är välkommen och mitt första matchreferat av SK Vides herrlag i innebandy kommer att publiceras på söndag kväll, matchen börjar 17.45 i Alsikehallen för er som vill se en hemma vinst,

Vet att klockan snart är 15 men det är dax för ett glas vin och ett bad.
I kväll blir det chilla med lite vin, bira och några polare, matchen är ju först på söndag

XOXO Jocke Boy


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0