Go Morgon

Varför är man alltid lika trött när man vaknar på morgonen, spelar ingen roll om man lägger sig vid 23 elr 01 man känner sig lika trött för de. Ska nog testa att lägga mig ännu tidigare bara för att kolla om jag sover för få timmar eller om jag är trött iallafall, kanske fortfarande är sliten sen helgen?
Ska nog börja gå upp 10 min tidigare så jag hinner duscha, gjorde mycket det förut på morgonen och då känner man sig sukt pigg efter och sen spela massa musik när man käkar frulle. Skulle inte klara mig utan frukost. Om jag skulle ha orkat eller haft tiden att göra en stor frukost så skulle jag göra en engelsk inspererad fruksost med ägg, bacon och massa annat. Frukost betyder iallafall "den tidiga kosten" och ENLIGT dietister den viktigaste måltiden men de har ingen häpnadsväckande fakta som tyder på de.

Ska iallfall iväg och jobba på dagis igen, brorsan hämtar mig om någon min

X.O.X.O

Sk Vide - Tobo/Örbyhus

Resultat: 7-0

Måskyttar: 2 mål Peter, 1 mål Micke B, 1 mål Robin, 1 mål Thomsson, 1 mål någon

Matchen vinner vi utan att behöva förta oss, siffrorna borde egentligen ha varit mera men andra femman där jag spelade leverarade inte mycket idag. Vi vänder alltid hem så fort vi får bollen, vägrar kontra så vi får alltid spela mot samlat försvar sen får man spela med nya spelare hela tiden, sjukt svårt att anpassa sig, men så har det varit hela säsongen eller vad säger du tobbe? Matchen förövrigt så gör vi en stabil insats utan något extra, de får inte många skott på mål och vi håller väl bollen 80 % av tiden men vi är inte tillräckligt effektiva. Vi kan mycket mycket bättre!

Player of the day är garanterat Peter Jansson som fortsätter att producera och vara en viktigt kugge i vårat lag, 2 mål och 2 ass idag tror jag de vart för honom, totalt 8 poäng på 2 matcher.

Nästa match blir det lite svårar när 6 spelare från 15 manna truppen är borta, det är jag, min bror, slafs, peter, robin och marre och då möter vi Almunge som vi vann med 11-1 förra gången men kändes som vi hade ganska mycket flyt den matchen, tror vi vinner iallafall, måste vi göra!


Fredags mys

Det får bli två inlägg idag, det i morse skulle egentligen vara igår. Jobbade på dagis idag, skulle egentligen börja 8.30 men var där till 09.00, ingen sa nått och sedan slutade jag 16 istället för 17, kändes väldigt bra, dessutom var vi bara 13  ungar på 4 personer så det har varit en lugn och en skön dag.

Dagens höjdpunkt hittills var när Peter ringde mig strax innan 13 och frågade vad jag gjorde, jag sa att jag jobbade medans han sa att han drack öl och att jag måste skynda mig till honom, när jag ringer sen vid 16 då hade han däckat. Han ska på någon personal fest med Satoil i Sthlm

SKB Beach 09 projektet går väl sådär, Conny har gått ner i vikt och jag är lika stabil på min vikt som alltid. Pratade med en pluggar polare som har läst endel om viktmisnkning och ökning och enligt honom ska man dricka öl lite oftare än man brukar fast inte i samma mångder, vi gör så här och ökar dosen på det testet och dricker öl oftare och i större mångde, då borde det väl gå?

Handbolls VMs första torsk kom igår mot världsmästarna Kroatien och nästa förlust kommer snart mot förnuvarande världens bästa lag enligt mig och de som jag tror kommer vinna allt Frankrike men som sagt bollen är rund och Sverige har väl allti levt på gamla meriter. När Bengan boys spelade då.......

Ändrade planer för kvällen, ska små städa snabbt nu sen tar man en PN innan man tar lite vin i badkaret och sen får man se var kvällen bär, vi styr nog upp något bra av de här.

X.O.X.O

Lika bra att man dansar med sig själv!


Fredag och...

...en dag kvar jobb för denna vecka vilket känns riktigt skönt efter gårdagens kaos på dagiset. Ett dagis här i Knivsta har rivits pga att det var fuktskadat och då har de flyttat hela verksamheten till "raststället", det ligger mittemot st birgitta kyrkan, där jag som ung hade kyrkansbarn timme.

Hela dagen började inte så bra för att jag var sjukt trött på morgonen efter onsdags kvällens kortspel hemma hos Tobbe. Sen när man kommer till dagiset vid 07 är det bara 6 barn där och lugn och skönt, en timme senare börjar stormen och bara en massa skrick, personalen som jobbar för verksamheten sitter bara och kollar ner i bänken och hoppas att dagen ska vara över. Jag säger till ett barn efter de andra, finns någon som blir ledsen och springer då till en som jobbar där, får tröst där och säger hon precis som Scar i lejonkungen: Spring bort och lek och kom ihåg det här är våra lilla hemlighet". Alla som jobbar där är precis sådana, istället för att lära ungen att man inte får göra så verkar de som de ände de bryr sig om är att de inte är ledsen fast de har gjort fel. Men när stormen har kommit och en ännu större storm kommer, känns nästan som ett världskrig så finns det iallafall en solstråle där och det är en tjej som ville bli kallad snövit, man ska inte ha favoriter men i det här kaos gänget så får man det ganska snabbt. När man jobbar på dagis kan man inte låta bli och fundera på om vilka som lyckas och vilka som inte gör de, på det här stället är det ganska lätt, ingen blir iallafall direktör eller någon annan chef position.
Rasten efter lunch var min bästa vän och sen efter var det bara att försöka se detpositiva tills man sluta, kanske var jag trött och därför vart dagen efter de men ska dit i dag igen så det lär ju märkas.

Slurp välkommen in i dagis branchen, han fick sitt belastingregister igår och börjar jobba som vikarie så fort han får chansen!

Nu ska jag till jobbet, slutar 17 idag men det är fredag så förhoppningsvis kommer föräldrarna tidigare vilket betyder att jag också får sluta tidigare, kvällen är sedan ganska öppen men någon öl kommer det bli och kanske lite vin och kanske lite..... man vet aldrig hur det slutar

X.O.X.O

Konståkning

Just nu håller konståknings VM på i Finland, Helsingfors och Hartwall Arena (eller hur de stavas) vilket brukar vara ett sömn piller iallafall när dom kör själva, när de sedan går över till paråkning så känner man igen sig själv, Styrkan finns där, kreativiteten, längden och dansstegen.



De flesta som någonsin har åkt skridskor lär ju ha testat och göra piruetter och allt de gör men jag kan säga med alla de volter jag förskte göra så är det inte så lätt som man tror men en gång i en dröm så lyckades allt.

Dagis idag igen och den bestod av att vara spionchef och hitta kakyliexproturbolatorn nått i den stilen sa han iallafall, tyvärr så lyckades vi aldrig hitta den, jag som ville veta hur en sådan sak såg ut. 2 dagar kvar, fast nu byter man dagisplats, hoppas dem har massagestol där också, så sjukt skönt och sitta i den stolen på rasten efter lunch och sedan någon gång när man ska på "toa"

På träningen igår, efter intiativ från ledare och 2 spelare så togs det ut en 15 manna trupp som ska representera Sk Vides A-lag resten av säsongen, allt för att få bättre fart på träningarna, bättre stämning inom laget och lyckas gå upp till div 4 denna säsong, vilket är ett mål vi ska klara av, allt annat är en katastrof.

PN (Power Nap) väntar och sedan till pärona och käka, gör MYCKET mat, är vrålhungrig

X.O.X.O

Dagis citat

Andra dagen på dagiset och tre kvar denna vecka. Varje dag har sin lilla charm men det är inget jag skulle kunna tänka jobba mig under en längre tid.

Dagen citat: "Jag dissar dig"

En grabb på 4 år som inte tyckte om mig för studen men sen vart jag hans bästa vän, han var även ganska smart inte många som kan de 4 elemten eller vet ens vad de är, fråga min bror (svar längst ner)! Annars så för man höra att jag skulle passa bra ihop med deras mamma och såna saker, Ganska kul när dom hämtar morsan och säger här är han. Ganska kul när man ska läsa vad som skriver oxå när de endast kan bokstäver men inte stava försök utala detta:

IMH
HNGFEM
LIMAHE
DTVREGGENPS (vilket ska stå, Det var en gång en prinsessa)

Är på en annan avdelning i morgon, undrar vad man får höra då, det man längtar efter när man jobbar på dagis, barnens citat.

Ska snart på träning, ska låna stöd för foten och se om det blir bättre, annars så får man köra tills det smäller och går sönder, kan inte spela matchen nästa helg så kan nog komma en behövade vila för mig

Svar: De 4 elementen är Eld, Vatten, Luft och Jord

X.O.X.O Jocke Boy


Just fake it dudes!




Jerringgalan

Årets jerringpris fyller 30 år och inte var det mer jubileum för de och det känns som rösterna har räknats rätt när det gäller topp 2 men samtidigat kan aldrig sluta tänka på om dem fifflar med rösterna, främst pga att Zlatan kom 7a på listan, han skulle kunna vinna jerringpriset utan att ens spelat fotboll på hela säsongen. Detta år vann den som tycker borde ha blivit årets kvinnliga idrottare, Charlott Kalla framför Suanna Kallur som kom tvåa. Charlott har presterat mycket vra och de som främst symboliserar henna var Tour de ski seger när han spurtar ifrån finskan i uppåt lutning som i "svart" slalomback, sjukt starkt och rätt att hon fick de priset. Hon vann även årets presentation genom just denna bragd men jag tycker att Emma, tvåa OS cykliingen bordet fått det priset men hon vann årets kvinnliga idrottare genom att bara prestera ett bra lopp under året, våga ge priset till Charlott Kalla. Såg inte mycket av jerringgalan men det jag såg tyckte jag var bra och Peter Settman gör en stabil insats.

Zlatan fortsätter att dominera i Italien och vann 3 nya priser i kväll i deras gala och det var, bästa spelare, bästa utläning och det snyggaste målet i den italienska ligan. Målet som de pratas om är klacken mot Bologna, vilket är en sjukt snygg mål men inte det snyggaste, men kolla deras tränas nöjda min i slutet av klippet.



Sverige vann idag i handbollen också mot Spanien efter en blandning av kanon spel och många misstag, får inte göras om vi ska vinna mot hemma nationen Kratioen i nästa match

Innebandy träningen längtar man just nu efter, skönt och känna det här suget och just nu är man i bra form. En annan sak som kommer bli intressant med träningen är vad tränaren kommer göra, hoppas bara inte hela laget drabbats för det handlar inte en sådan sak som gör att hela laget bör drabbas.

Har annars jobbat på dagis i dag och ska göra det hela veckan, i dag var jag en haj, undrar vad jag ska vara i morgon =)
Sov Gott alla!

X.O.X.O

Loke - SK Vide

Resultat: 8-7

Målskyttar: 3 mål Bengtsson, 2 Mål Marre, 1 mål Peter, 1 mål Slurp, 1 mål Nicklas

Denna grymt viktiga match börjar darrigt från våran del, det märktes redan på uppvärmningen att det var små lojt och det är tråkigt att det ska ta en halv period innan vi börjar komma igång. Tror vi måste tacka Peter Lundin som glömde skriva upp Mickael i protokollet och vi fick 5 minuter i boxplay, efter den så kändes det som alla kom igång och vi hade "värmt upp". Vi spelar annars en bra match, skapar bra lägen, gör mål på våra chansen och matchen blir onödigt jämn. Micke i målet gör inte en av sina bättre matcher och släpper in några billiga mål. Slurp gör dagens snyggaste mål när han tar bollen bakom mål, gör bort två spealre och springer slalom fram till deras mål och lägger in bollen i motsatta sidan. Matchhjälte blir till slut Bengtsson när han på något konstigt sätt på pass från Peter lyckas peta in bollen under målvakten när det ungefär är 3 min kvar av matchen.

Positivt var vårat målskytte och att vi behåller lugnet trots att domarna var en av de sämre på mycket länge om man snackar om mutade domare så ligger dom här bra till. Våran inställning måste också in här, trots att vi leder stora delar av matchen och släpper in dom i matchen så kämpar vi hela vägen tills klockan ringer, vilket gör att vi vinner matchen med ett mål, mycket viktigt

Negativt var vårat powerplay, tror dom hade fler skott än vi. Vi släpper in 7 mål är inte heller bra, det var några försvars missar som garanterat inte får göra.

Player of the day är våra målskyttar, dom 5 var anningen vassare än de andra och det är starkt och ha 5 spelare som gör en grym insatts.

Måste även tacka våran publik som skrek sig hesa, allt för att stötta laget Sk Vide, sjukt kul och höra och man taggar som fan när man har ett sånt stöd, fast publiken kanske var lite för taggade ibland? =)

Skön seger och och skön seger fest sen på kvällen!

Resultatet

Tentan gick hyffsat idag och klarade mig bra totalt 50 poäng på kursen fick jag sammanlagt 37 poäng och VG var40 poäng, för dom som inte inte vet så delas betygen U, G och VG ut på universitetet och högskolor, vissa har börjat avnvända sig av det ny gamla systemet med bokstäver från A-F med A som bästa betyg. Så småning om väntar nya tentor och ny utmaningar

Träningen igår gav positiva resultat iallafall för femman jag spelar i just nu men kan bli mycket bättre, små justeringar, främst i försvaret så blir de fin fint. Det tråkiga på träningen var att vi fick ett trist besked och det är lill sekan tar en "paus" i sin position som choch, sjuk tråkigt tycker jag personligen, han kan innebandy och det behövs på sidan av, främst på matcherna. Förstår att han måste ha tagit mycket skit av oss spelare eftersom han är polare med oss alla så vågar man säga att man vill spela och man blir små less på honom om man inte får spela, svårt och verkligen tänka sig in i hans situation men den är nog inte lätt. Hoppas iallafall att han kommer tillbaka snarast!

Kvällen förövrigt börjar med PN om typ 2 min, sen ner till päronen och käka lite middag och sedan får man se var kvällen bär, kanske blir lite chill med Calle och Adam

Skön låt!

X.O.X.O



SKB Beach 09

SKB Beach 09 är ett nytt projekt som jag och Conny Lundgren har startat. Kort och gott handlar det om viktökning och att komma i form till sommaren, kommer inte säga vad vi väger just nu men ett av våra mål är att gå upp minst 1 kilo i månaden och rapporterna om detta projekt kommer den första varje månad, kommer vi lyckas? Klart som fan vi gör de!

Sista träningen innan matchen i helgen är i kväll, hoppas på samma tempo och samma motiverade spelare som den seanste träningen. Har vi samma spel även denna träning och även på matchen kommer Loke få det väldigt svårt. Nu kör vi!

Annars är det tentaplugg/städ dag idag, har även varit hos tandläkaren som säger samma sak varje gång man kommer dit: Snusar du? Röker du? Använder du flour?
Nej , Nej och jag tuggar extra

Tentan i morgon startar 09.00 och håller på 5 timmar framåt, Wish me luck!

Take care dudes!


Snart slut

Inte mycket kvar av denna kurs, på fredag är den slut och då kanske en ny börjar eller så börjar man jobba lite extra och satsar lite mera på företaget så det kommer igång ordentliget istället för att fastna i startfasen. Hade föredrag idag igen på vårat arbete, gick väl sådär men med tanke på förutsättningarna var det bra, sen ska lite webprov vara klara i morogn och sen sista tentan på fredag, Ska bli skönt att lämna in sista tentan som man förövrigt får göra hemifrån.'

Träningen igår var lyckad, skönt med förändringar och stämmningen i laget höjdes på engång, som marre han sa nått i stil med: "Skönt med förändring, det behövdes för innan var det att man kom till träningen och man visste exakt vad man skulle göra, samma sak varje gång" Vi har sett detta på dem senaste matcherna också vilket är otur då vi har mött de lag som ligger i toppen av serien också. Känns som jag säger detta varje gång men nu på lördag kommer verkligen säsongens viktigaste match, förlorar vi denna kommer det bli grymt svårt att gå upp denna säsong och vi borde göra det för vi är minst e div 4 lag när vi är som bäst.

Hände annars en ganska udda sak idag, var på väg till plugget, hade hoppat av tåget och gick mot stan, vid första vägen var det grönt för att gå över men alla stannade för att det kom en ambulans med blåljus och sirener. Det konstiga var att det gjorde ambulansen också, han hade juh röttpå trafiklyserna, efter några sekunder kom chaffören¨på vad han ahde gjort och fortsätta sedan att köra mot sin slut destination

Gjorda godaste maten idag, käkade nog upp den på världsrekord tid. Det blev älgskav kryddat med parika, svart peppar, salt, soya och sirap tillsammans med coscos och massa mjölk. Testa de!

Nu blir det ett varmt bad, sen får jag se om jag orkar träna annars blir det lite plugg och film

X.O.X.O

SK Vide - Sirius U

Resultat: 1-13 IPinsamt)

Målskytt: Tobias Morin

Tur att inte jag skrev något om matchen igår för då hade det inte varit många snälla ord. Matchen börjar iallafall med att vi tappar fokus, vet inte vad vi gör om våra spelare var nervösa eller om dem inte ville ha bollen. Det är sånna här matcher man vill spela när man möter bra motstånd och då lägger man fel pass som vi vanligtviss klarar av på andra matcher, varför just denna match? Vi har några farlig avslut men målvakten i deras mål har väldigt mycket flax och vi hade inte den tur som vi hade behövt för att ge dom en match. Vi slutar spela helt när vi ligger under med 5-6 bollar och även fast vi hade flest skott sista perioden så är inte våra lägen lika farliga som deras. Sen tycker jag att vi gör en choch miss även denna match, vi spelar inte med dem som är hetast och dem som vill mest utan trycker dit med två femmor och hoppas att nått ska hända, allt är lättare med facit i handen men det här hänt 3 matcher i rad nu.

Det enda positiva som jag uppfattar från denna match är att Tobbe har börjat göra mål igen, ska man säga äntligen med dem lägen han har haft föregående matcher, kommer iallfall bli mycket bra till kommande matcher

Lycka till AB

En i gruppen Babyboys, Andreas Bengtsson (AB) ska testa lyckan i hockey branchen istället för inom musiken. Han åkte i morse vid 09 och slutstationen är Texas USA. Där ska han spela med ett junior lag och han kommer vara en av de äldre i laget eftersom det är sista året han är junior. Om jag förstod allting rätt ska han spela där sista delen av den här säsongen vilket är 3-4 månader kvar och sedan får vi se om han stannar kvar där längre, beroende på hur bra det går och hur bra han trivs. Igår kväll satt vi hemma hos hockeystjärnan, tog det lugnt och drack en bärs. Lycka till AB!



I kväll kl 20.00 i Alsikehallen är annars säsongens roligaste match när vi möter Sirius som är obesegrade serieledare i våran serie. Inför i kväll så har dom med 4  spelare från deras a-lag som spelar i div 1 och en är deras målvakt och alla vet vad en bra målvakt betyder. Vågar inte tippa nått slutresultat men det kommer bli en underhållande match med mycket spring och det ska vara mycket som skall gå våran väg för att vi ska vinna.

X.O.X.O

Mats Sundin

Han gjorde i natt NHL debut för sitt nya lag Vancouver och fick lite istid, runt 15 min men i det stora hela får han godkänt, svårt att komma tillbaka efter 9 månaders vila och spela i världens bästa liga eller har KHL gått om, inte än iallafall, laget vann med 4-2 och har just nu en slutspels plats. Många snackar om att han borde ha bytt lag till ett lag som har chans att vinna stanley cup, kolla på Marian Hossa, han har inte heller någon cup seger och han gick inte gratis men väldigt långt uder den lön han kunde få i vilken klubb som helst enbart för att få chansen att vinna cupen, tyvärr så gör inte Mats Sundin de i Vancouver. Han är en av Sveriges bästa hockey spelar som vi har i NHL om man kollar på meritlistan men klubban på hyllan börjar närma sig, kan det bli ett till OS för gubben Mats som kommer vara i just Vancouver?



I kväll är det ny träning i innepinne och benet känns fortfarande inte allt för bra men klarar inte av att sitta hemma, får ta nå smärtstillande så är det bara att köra, mina nya skor funkar sådär men alltid svårt i början med nya skor, kommer bli bra lagomt till matchen på söndag kväll kl 20.00, vi kan behöva mycket stöd till den matchen.

X.O.X.O

Tillbaka till vardagen

Nu är alla lov slut och man ska tillbaka till vardagen, men man kommer ha lite mera tid här och framför skolböckerna annars har denna ledighet varit välbehövande och väldigt passande.

Igår vart det bullbakning och jag gjorde nästan allt själv kanske därför bullarna vart så goda som dom vart, kan fortfarande inte receptet men känsla funkar alltid

Sverige förlorade mot Kanada och vi hade inte mycket att sätta mot, markström i mål hade inte sina bättre dagar och det hade ingen av svenskarna heller men jag tror på en ny final nästa år eftersom halvlaget kan köra nästa J-VM också, dom kommer komma med lite mer kött på benen till de andra yngre spelarna.

Nu är det dax för träningarna också, första träningen efter uppehållet börjar ikväll vid 21 i häslohuset, sen nästa träning i morogn och en väldigt rolig match i helgen mot serieledarna Sirius. Kommer bli en grymt svårt match och det ska mycket till om det ska bli vinst, får se hur tränarna gör denna match, alltid lika kul och se :)

Heineken måste göra en av de bättre reklamerna vi kan se på TV och man kan VÄLDIGT tydligt se vilken målgrupp dom har i sin marknadsföring:

  

Hela helgen

MITT fotbolls lag Vassunda spelade en miniturnering i Rimbo som heter Gottröra Cupen under helgen, första dagen gick det bra och vi kom tvåa i gruppen, två mål av mig och två mål av peter vart facit. Andra dagen spelade vi två matcher till men utan samma flyt och finess som vi hade dagen innan, åkte ur cupen där och inte bara det jag har sjukt ont i mitt ben. Dribblade bort en snubbe totalt men han satsar iaf som att jag e bollen, han sparkar till mitt stödje och tänk er en pendel, mitt huvud e kvar på samma punkt och mina ben är över mitt huvud och sen ner i marken.

Nu är man verkligen värd vila och för ovanlighetens skull blir det film, ska skriva senare vilka filmer ni bör se. PN för min kropp nu sen ett bad!

X.O.X.O


Dom seanste dagarna

Har varit mycket nu på slutet, inte jobb alltså utan festande, var på en vinylkryssning där det bara var folk som var 50+ och inte hade en anning om att det fanns nått som hette sporta men mycket bra musik och trevligt folk. Färjan håkan dissade mig när jag frågade om han vill ha mitt nummer, han kanske inte tar emot nummer från alla trots allt?

Nyårsafton var riktigt trevligt, vi var hemma hos Tobbe och käkade ritkgit gott, det var en kock där som fixade varmrätten medans Maria fixade förrätt och efterrätt. Efter all mat blev det pictonary ända till tolvslaget. Det vi skulle rita började först med tex. takfläkt och strykbräda och sådana saker som man kan rita men slutade med omöjliga saker som tex järn och cancer, Tolvslaget räknade vi ner med Jan Malmsjö och sedan vart det massa fyrverkerier och sen in igen och fortsätta, kvällen slutade strax efter 06

Nu dagen efter vart det vänner marathon på femman med en pizza på kvällen och film med Calle och Niklas. Nu blir det bad innan man somnar till

X.O.X.O

Tror, Nog, Väl

Det finns 3 ord som vi killar använder flitigt och mycket bra:

'TROR'

Tjejen: Tycker du om mig?
Killen: Ja, det 'tror' jag.


'NOG'

Tjejen: Är jag den sexigaste personen du vet?
Killen: Ja, det är du 'nog'.


'VÄL'

Tjejen: Är jag det vackraste du vet?
Killen: Ja, det är du 'väl'.

Dessa tillägg kanske inte är världens bästa tillägg men dom behövs


RSS 2.0