Den okända ön Atlantis

Frågar man folk i sin närhet var den historsika och modernaste ön i sin tid fanns så säger många att den fanns någonstans mitt i Atlanten, kanske pga dess namn men ingen kan än idag bevisa var den ön låg. Det finns bara en filosof som har pratat och skrivit berättelser om denna ö och det är den grekiska filosofen Platon som levde runt 400 - 300 f. kr. Enligt Platon ska ön ha funnits 9000 år f.kr och ha försvunnit efter en stor naturkatastrof. Den hör skall ha varit den modernaste i sin tid och han nämner även 6 faktorer som gör att man känner igen ön.

1. Den försvann 9000.fkr
2. Av en naturkatastrof
3. Dom dyrkade tjurar
4. På ön skall det ha funnit många röda och vita stenar
5. Det skall ha funnits stora kanaler runt en stor byggnad i mitten av ön och stora häpnadsväckande monument
6. Det skall ha funnits elefanter på ön

För tillfälligt finns det ingen ö i världen som når upp till dessa förutsättningar men det finns 4 ställen som det har pratat mest om och det är utanför Cuba, utanför Bermunda, Kreta utanför Grekland och Santorini men ingen av dessa har alla 6 faktorer som Platon pratade om, pratade han i nattmössan? Med tanke på att vad Mayafolket har kunnat bygga, vilket var långt före pyramiderna så stäker det att folket på Atlantis flydde dit och började bygga ett samhälle där, du annar inte vad Mayafolket kunde göra och räkna ut trots minimala tillgångar, men det mesta talar för Santorini i medelhavet. Platon bodde nära ön, det finns rester av dvärgelefanter, det finns ritningar av tjurar i grottor m.m, ön har vita och röda stenar från ett vulkan utbrott vilket kan ha varit så stor att den förstörde hela ön och den sjönk men det hände 900 f.kr kan Platon ha skrivit en nolla för mycket i sina berättelser? På ön finns det stora monument men inget som tyder på några kanaler runt en stor byggnad, försvann det i naturkatastrofen? Men frågan kvarstår, fanns Atlantis eller var det bara en dröm och om den fanns, isånnafall var?

Mycket onödiga saker som intresserar en men en dag så kommer jag göra stora fynd, hittar jag denna ö då flyttar jag till månen och bor där ett tag.

Idag blir det annars mycket plugg, håller på och skrivet ett PM om Strålin & Person som ägs av 2 goda vänner till mig, kommer bli kul och kolla hur det företaget fungerar och vad dem har för målsättningar.

Sen så kanske man ska börja dansa, jag och en polare har planer på de och det kommer ju en Step Up 3 snart också, hinner man till Step Up 4?

X.O.X.O

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0